Tyggeguiden
Alt du behøver at vide om tyggeben til hunde
At tygge, gnave og slikke ligger i alle hundes natur og har flere vigtige funktioner. At give din hund et tyggeben er at give den en belønning, en stunds nydelse og afslapning, som desuden bidrager til bedre tandhygiejne. I denne tyggeguide gennemgår vi de forskellige typer af tyggeben, hvad der adskiller dem, og hvilket der passer bedst til netop din hund.
Hvorfor giver man hunde tyggeben?
Hvorfor forskellige typer?
At huske på
Hvilken størrelse tyggeben skal jeg vælge?
Størrelsen på tyggebenet bør nogenlunde afspejle størrelsen på din hund. Alle vores tyggeben er markeret med størrelserne Extra Small (XS), Small (S), Medium (M), Large (L) og Extra Large (XL). Størrelsesmærkningen giver en indikation af, hvilken type hund tyggebenet passer til. Udover størrelsen er pakken også markeret med tyggefasthed på en skala fra 1-3. Én fyldt prik betyder let modstand, f.eks. en malet tyggepind, to prikker angiver en moderat tyggefasthed, og tre fyldte prikker betyder højeste tyggefasthed, som et presset tyggeben.
Forskellige typer af tyggeben
Pressede
Rullede
Malte
Smagsatte tyggeben
Smagsatte tyggeben er også lidt ekstra populære blandt hunde med mere kræsen smag. De bliver endnu bedre, da de dyppes i en smagfuld kyllinge- eller oksefond under fremstillingen. Et af vores mest populære tyggeben med mere smag er Heavenly, et premiumtyg, der holder længere og fås i tre forskellige smagsvarianter: Farmer’s Beef, Farmer’s Chicken og Farmer’s Natural (som du finder blandt de traditionelle rullede tygger). De findes desuden i flere forskellige størrelser og former.
Easy Chew
Chicken Chip Rolls
Chicken Stuffed Bone
Tyggepinde
Fremstilling
Det starter med kon.
Dyret tages om hånd og kødet går til fødevareproduktion, mens overhuden bruges til læderproduktion som tasker, sko m.m. Underhuden sendes til tyggefabrikken.
Her tager man sig af underhuden…
...som tørres
...klippes
…og blødlægges.
Her bearbejdes underhuden og rulles til tyggeben for hånd. Der laves forskellige varianter afhængigt af, om det skal være en pind, en knude eller et ben.
Tygget bages i ovne.
Et færdigt tyggeben med ren råhud er klar til at pakkes.
For smagsat tygge tilsættes protein. Enten vikles, fletres eller males kødet ind i tygget.
Tygget bages i ovnen igen.
Denne omhyggelige pakningsproces sikrer, at de færdige tyggeben med råhud og protein er klar til at give hundene en velsmagende og tilfredsstillende tyggeoplevelse.
Mærkninger
Veterinærgodkendte
Genanvendelige emballager
Hårdhed på tygget
Højeste kvalitet af kød/protein
Tydelige markeringer med farve for hvilken type protein.